Våre leverandører

RESS

Utvikling, produksjon og salg av feie- og måleinstrumenter samt inspeksjonskameraer.

 • Produsent av materiell for feiere i over 100 år
 • 
En fullstendig leverandør med et omfattende utvalg av ca 2000 artikler
 • 
Meget stort lager for raske direkte leveranser. Nesten 100% av vårt produktsortiment er tilgjengelig umiddelbart. 
 • 
Internasjonal familiebedriftLitt historie:
RESS GmbH & Co.KG er det første og eldste selskapet i denne bransjen. Grunnlagt i 1912 av den tidligere Feiermesteren Gustav Ress, som i 1907 ble blind og kunne ikke lenger øve sin yrke. 

Han lærte da yrket Rope. På grunn av sin tidligere kunnskap var han den ideelle ekspert som kjente behovene til feieren, og bidro dermed betydelig til forbedringen av verktøyene. Gjennom årene har selskapet vært under familie lederskap til denne dagen. Tilbudet har blitt stadig utvidet og består i dag av rundt 2000 varer som leveres i hele Europa, nå også Norge.

Wenaas

ARBEIDSKLÆR TIL FOLKET SIDEN 50-TALLET

I kjelleren i Måndalen startet Lars Wenaas en liten konfeksjonsfabrikk i 1931. Gjennom årene vokste virksomheten, og på 1950-tallet ble det besluttet å fokusere på utvikling og produksjon av arbeidstøy.

Wenaas har siden dette skapt en tryggere og mer komfortabel arbeidsdag for industriarbeidere. Vi var blant de første til å utvikle og produsere arbeidstøy i Norge, og har utviklet oss fra å være en liten lokalbedrift, til å bli en ledende internasjonal leverandør av topp-til-tå sikkerhetsløsninger.
Wenaas har hele tiden vært en innovatør i bransjen, med arbeideres behov, komfort og sikkerhet i fokus. Denne formen for direkte innovasjon, kombinert med spesialkompetanse, har brakt mange nye løsninger og produkter til markedet – en ideologi og arbeidsform som fortsatt preger oss i Wenaas.

Riktige arbeidsklær får jobben gjort.
Wenaas leverer arbeidsklær til dame og herre, samt personlig verneutstyr til bransjer med ekstremt høye sikkerhetskrav. Arbeidsklær skal fungere som beskyttelse mot alt fra vann til varme, fra støy til fall, fra kulde til flamme – fra topp til tå. Vi sørger for at arbeiderne kan føle seg trygge på at arbeidsklær og verneutstyr beskytter dem på jobb, slik at de kan komme hjem i god behold ved arbeidsdagens slutt. En pådriver i utviklingen av mer funksjonelle arbeidsklær.

Spesialutviklede arbeidsklær
Wenaas er en pioner innen utvikling og produksjon av arbeidsklær i Norge, basert på norske arbeideres behov. De har lange tradisjoner med å utvikle og produsere arbeidsklær og utstyr med helt spesielle egenskaper. I mange tilfeller må flere og ulike sikkerhetskrav tilfredsstilles i samme bekledning, og komfort er en viktig tilleggsfaktor for alle yrkesgruppene vi leverer arbeidsklær til. Bransjekravene er forskjellige, og vi spesialutvikler arbeidsklær for bl.a.:

 • Brann og redning
 • Industri
 • Olje og gass
 • Uniform
 • Bygg og anlegg​​​​​​​

Wenaas sine fagmiljøer sikrer kontinuerlig utvikling av arbeidsklær.
De har bygget opp et fagmiljø rundt arbeidsklær som er unikt i nordisk sammenheng. De har i lang tid vært en viktig leverandør av arbeidsklær til industri, bygg og anlegg. I tillegg og har Wenaas i mer enn 30 år utviklet arbeidsklær, utrykningsklær og stasjonsbekledning til brann og redning, ambulanse, legevakt, sjøredning, luftambulanse og frivillige redningsorganisasjoner. Helt siden starten av det norske olje- og gasseventyret har Wenaas også bidratt til å gjøre arbeidsdagen på norsk sokkel tryggere – med arbeidsklær og verneutstyr tilpasset de krevende oppgavene som utføres. De har også bygget opp et eget fagmiljø rundt arbeidsklær, der de samarbeider tett med Sintef og andre ledende forskningsmiljøer. I tillegg til et bredt standardsortiment innenfor tyngre arbeidsklær og verneutstyr, tilbyr De spesialdesignede arbeidsklær og komplette kolleksjoner tilpasset kundens behov og ønsker. Noen virksomheter har spesifikke, praktiske behov innenfor arbeidsklær, mens andre ønsker personlig verneutstyr og arbeidsklær som gjenspeiler virksomhetens profil og image. Wenaas utvikler og leverer arbeidsklær til alle bransjer.

RIKTIGE ARBEIDSKLÆR BESKYTTER BEDRIFTENS VIKTIGSTE RESSURS​​​​​​​

Wenaas leverer alt innen arbeidsklær og verneutstyr, med og uten eget design og trykk. Kategorien arbeidsklær / verneutstyr omfatter bl.a.:

 • Vernesko og -støvler
 • Arbeidsbukser og kjeledress
 • Mellom-, under- og ytterplaggHansker
 • Alt av personlig verneutstyr
 • ​​​​​​​Flammehemmende arbeidsklær
 • Kundetilpasset spesialdesign av arbeidsklær

Produktutviklingen skjer der arbeidsklær og verneutstyr skal brukes
Wenaas sine produktutviklere av arbeidsklær samarbeider tett med sluttbrukerne, og har kompromissløst fokus på personlig beskyttelse og trygghet i prosessen med å utvikle arbeidsklær og verneutstyr. Direkte innovasjon, kombinert med spesialistkompetanse på bransje, har medført at unike topp-til-tå sortiment av arbeidsklær er markedsledende i Norge. Wenaas deltar i flere utviklingsprosjekter, blant annet Arctic Protection, for å finne frem til nye løsninger for arbeidsklær – som holder brukerne varme og komfortable, uavhengig av vindforhold og temperatur. Nye løsninger og teknologier blir videreført i våre øvrige arbeidsklær og produkter.

Sertifiserte arbeidsklær og verneutstyr etter norm
I tillegg til å tilfredsstille brukernes behov, må en rekke av dagens arbeidsklær sertifiseres som personlig verneutstyr. Wenaas har dedikerte personer som jobber med EN-/ISO-normer, og som har ett tett samarbeid med test- og sertifiseringsinstitutter vedrørende arbeidsklær. Denne kombinasjonen sikrer at alt Wenaas har innen arbeidsklær og verneutstyr alltid er sertifisert og godkjent etter de siste normer og regler. Når kundene har gjennomført en risikovurdering, sørger de for at respektive arbeidsklær og produkter blir sertifisert og gir riktig beskyttelse i henhold til de arbeidsoppgavene som skal utføres.

Physioderm

Peter Greven Physioderm GmbH tilhører Peter Greven-konsernet og er et datterselskap av Peter Greven GmbH & Co. KG i Bad Münstereifel. Et over 90 år gammelt selskap innenfor solkremer, såper og hudpleie. En av de ledende firmaer i Tyskland på forebygging av yrkesrelaterte hudsykdommer.

En feier er i kontakt med sot som vi alle vet ikke er direkte heldig i direkte kontakt med hud. Physioderm har beskyttelse kremer spesielt egnet for feiere før arbeid, spesielle såper som løser opp sot og rengjør også i dybden og tilslutt krem for å opprettholde balansen i huden. Solkrem er også viktig for feiere som arbeider mye ute i solen. Milde dusjsåper og dusjoljer er også en ting som feieren bør ha spesielt med tanke på at feieren kanskje dusjer litt mer en normalt og i tillegg utsettes for sot. Physioderm har alt feieren har behov for innen regjøring og forebygging.

Tenotec

Tenotec (etabl. 1976) er en av Norges største leverandør av personlig åndedrettsvern.


Selskapet er Norsk privateid og jobber utelukkende med teknisk PPE(Verneutstyr), friskluftsystemer og åndedrettsvern.

Tenotec (etabl. 1976) er en av Norges største leverandør av personlig åndedrettsvern.

De aller fleste av oss kjenner til produkter som en gassmaske og støvmaske. Tenotech spesialiserer seg på å få tilført renset luft i en gassmaske eller en støvmaske uten å måtte fysisk trekke luften gjennom et filter.
Dette prinsippet har opp gjennom årene fått flere navn. Friskluftsmasker, luft forsynte masker, overtrykksmasker, free-flow masker og batterimasker går igjen som en folkelig fellesbetegnelse.
Den tekniske betegnelsen på systemene er PAPR (Powered air-purifying respirator) og SAR (Supplied air-respirator).
Felles for de alle er betydningen om at man tilfører en luftstrøm av renset luft gjennom en batteridrevet viftemodul sammen med et filter eller en trykkluft reguleringsventil fra kompressor.  En slik løsning øker både komfort og sikkerhet for brukeren og har høye krav til sertifisering for i det hele tatt å komme ut på markedet.


Hvorfor Tenotech
Vi er et tredjeparts kompetansesenter som representerer flere dyktige produsenter av PAPR (Powered air-purifying respirator) og SAR (Supplied air-respirator). Tenotec har valgt å spesialisere seg på disse systemene og dette har de gjort i over 40 år. I tillegg er de et godkjent service og garantiverksted for de fleste av deres leverandører.

Samme filosofi

Opp gjennom årene har bemanningen og produktene våre fornyet seg men Tenotech grunn filosofi er fremdeles den samme.


»Vi skal beskytte brukere som utsetter seg for helseskadelige eksponeringer i sin hverdag ved å levere den beste kunnskapen sammen med de best kvalifiserte produktene.»


»Vi er opptatt av å informere, forebygge og sikre i motsetning til å møte de dokumenterte ettervirkningene som kan komme fra ulike eksponeringer.»

Unik samarbeidspartner


Tenotech sine ansatte er dyktige, faglærte og ikke minst dedikerte personer som betjener et meget spennende markedsområde.

Deres kompetanse sammen med lokale distribusjonslager gjør dem til den unike samarbeidspartner for hommeland.no.

Noen andre kjente varemerker vi fører:

Ta kontakt

Ta gjerne kontakt med både ønsker om varer, bestillinger eller bare en faglig prat.
Tlf. nr.: 993 49 800
Epost: tore@hommeland.no
Foretningsadresse: Gjesdalvegen 611, 4330 Ålgård
Ta kontakt på FACEBOOK

10 + 13 =