Leverandører

Leverandører

Ress

Utvikling, produksjon og salg av feie- og måleinstrumenter samt inspeksjonskameraer.

  • Produsent av materiell for feiere i over 100 år
  • En fullstendig leverandør med et omfattende utvalg av ca 2000 artikler
  • Meget stort lager for raske direkte leveranser. Nesten 100% av vårt produktsortiment er tilgjengelig umiddelbart.
  • Internasjonal familiebedrift

Litt historie:
RESS GmbH & Co.KG er det første og eldste selskapet i denne bransjen. Grunnlagt i 1912 av den tidligere Feiermesteren Gustav Ress, som i 1907 ble blind og kunne ikke lenger øve sin yrke.

Han lærte da yrket Rope. På grunn av sin tidligere kunnskap var han den ideelle ekspert som kjente behovene til feieren, og bidro dermed betydelig til forbedringen av verktøyene.

Gjennom årene har selskapet vært under familie lederskap til denne dagen. Tilbudet har blitt stadig utvidet og består i dag av rundt 2000 varer som leveres i hele Europa, nå også Norge.

Wenaas

Arbeidsklær til folket siden 1950-tallet

I kjelleren i Måndalen startet Lars Wenaas en liten konfeksjonsfabrikk i 1931. Gjennom årene vokste virksomheten, og på 1950-tallet ble det besluttet å fokusere på utvikling og produksjon av arbeidstøy.

Logo-Wenaas

Wenaas har siden dette skapt en tryggere og mer komfortabel arbeidsdag for industriarbeidere.

De var blant de første til å utvikle og produsere arbeidstøy i Norge, og har utviklet oss fra å være en liten lokalbedrift, til å bli en ledende internasjonal leverandør av topp-til-tå sikkerhetsløsninger.

De har hele tiden vært en innovatør i bransjen, med arbeideres behov, komfort og sikkerhet i fokus. Denne formen for direkte innovasjon, kombinert med spesialkompetanse, har brakt mange nye løsninger og produkter til markedet – en ideologi og arbeidsform som fortsatt preger oss i Wenaas.

Physioderm

Et over 90 år gammelt selskap 

Peter Greven Physioderm GmbH tilhører Peter Greven-konsernet og er et datterselskap av Peter Greven GmbH & Co. KG i Bad Münstereifel. Et over 90 år gammelt selskap innenfor solkremer, såper og hudpleie. En av de ledende firmaer i Tyskland på forebygging av yrkesrelaterte hudsykdommer.

Logo-Physioderm

En feier er i kontakt med sot som vi alle vet ikke er direkte heldig i direkte kontakt med hud.

Physioderm har beskyttelse kremer spesielt egnet for feiere før arbeid, spesielle såper som løser opp sot og rengjør også i dybden og tilslutt krem for å opprettholde balansen i huden. Solkrem er også viktig for feiere som arbeider mye ute i solen.

Milde dusjsåper og dusjoljer er også en ting som feieren bør ha spesielt med tanke på at feieren kanskje dusjer litt mer en normalt og i tillegg utsettes for sot.

Physioderm har alt feieren har behov for innen regjøring og forebygging.

Tenotec

En av Norges største leverandør av personlig åndedrettsver (etabl. 1976)

Selskapet er Norsk privateid og jobber utelukkende med teknisk PPE(Verneutstyr), friskluftsystemer og åndedrettsvern.

Logo-Tenotec

De aller fleste av oss kjenner til produkter som en gassmaske og støvmaske. Tenotech spesialiserer seg på å få tilført renset luft i en gassmaske eller en støvmaske uten å måtte fysisk trekke luften gjennom et filter.

Dette prinsippet har opp gjennom årene fått flere navn. Friskluftsmasker, luft forsynte masker, overtrykksmasker, free-flow masker og batterimasker går igjen som en folkelig fellesbetegnelse.

Den tekniske betegnelsen på systemene er PAPR (Powered air-purifying respirator) og SAR (Supplied air-respirator).

Felles for de alle er betydningen om at man tilfører en luftstrøm av renset luft gjennom en batteridrevet viftemodul sammen med et filter eller en trykkluft reguleringsventil fra kompressor.  En slik løsning øker både komfort og sikkerhet for brukeren og har høye krav til sertifisering for i det hele tatt å komme ut på markedet.

Hvorfor Tenotech
Vi er et tredjeparts kompetansesenter som representerer flere dyktige produsenter av PAPR (Powered air-purifying respirator) og SAR (Supplied air-respirator). Tenotec har valgt å spesialisere seg på disse systemene og dette har de gjort i over 40 år. I tillegg er de et godkjent service og garantiverksted for de fleste av deres leverandører.

Samme filosofi
Opp gjennom årene har bemanningen og produktene våre fornyet seg men Tenotech grunn filosofi er fremdeles den samme.

»Vi skal beskytte brukere som utsetter seg for helseskadelige eksponeringer i sin hverdag ved å levere den beste kunnskapen sammen med de best kvalifiserte produktene.»

»Vi er opptatt av å informere, forebygge og sikre i motsetning til å møte de dokumenterte ettervirkningene som kan komme fra ulike eksponeringer.»

Unik samarbeidspartner
Tenotech sine ansatte er dyktige, faglærte og ikke minst dedikerte personer som betjener et meget spennende markedsområde. Deres kompetanse sammen med lokale distribusjonslager gjør dem til den unike samarbeidspartner for hommeland.no.