Om oss

Hommeland AS ble etablert for flere år siden og har frem til nå drevet med feiing og tilsyn på anbud for flere kommuner i Rogaland. 

Fra 2019 vil hovedvirksomheten være salg av materiell til feiere og feiervesen. Virksomheten eies og drives av Tore Hommeland som er feiersvenn av fag og betegnes ofte som litt over gjennomsnittet engasjert i feierfaget.

 

 

Jeg har nå åpnet en nettbutikk som har som mål å bli «feierens foretrukne leverandør». For å kunne nå dette målet må det jobbes hardt og målrettet. 
 
En av målsetningene jeg har er å gjøre eksisterende teknologi lett tilgjengelig for feiervesen.

 

Jeg har sett mye til Europa for å se hvilket utstyr og materiell som benyttes.

Skorsteinskamera benyttes betydelig oftere enn hva som er vanlig i Norge.

Måleinstrumenter benyttes oftere ved feilsøking og da ofte instrumenter som kommuniserer med smart telefoner. Line-kreiser er til nærmet ikke eksisterende da det er slagkoster som gjelder. 

Hvis vi tenker HMS er slag-koster å anbefale da utstyret kan reduseres med flere kilo i forhold til tradisjonelt utstyr og belastning på skuldre og armer blir betydelig redusert. Når jeg først er inne på HMS så er feierne i Norge allerede langt fremme. Men «alt kan alltid gjøres bedre», noe som for øvrig er mottoet mitt. 

Jeg har fått spesialtilpassede rengjøringspakker for feiere. Denne inneholder alt fra skuresåpe, håndsåpe, dusjsåpe, beskyttelseskrem og ikke minst solkrem. Alt dette for å redusere påvirkningen av sot (og sol) på huden. Støvmasker blir mye brukt av feiere. Men ofte er utstyret gammelt og utett og filter skiftes ikke ofte nok. Her har jeg motoriserte støvmasker som garanterer overtrykk inne i masken og det gjør da ingenting om masken ikke er 100% tett. Dette er for øvrig eneste løsning dersom du som feier har skjeggvekst.

Vil du fortsette med vanlig halv eller helmaske skal du få en gratis av meg! Jeg skal til og med sende filter med jevne mellomrom slik at du aldri går tom.

For å bli «Feieres foretrukne leverandør» er jeg avhengig av tilbakemeldinger. Jeg blir takknemlig for alle tilbakemeldinger på både ris og ros. Om produkter som fungerer bra eller produkter som ikke fungerer eller om produkter som burde vært i sortimentet.

Hommeland.no jobber med etablering av lager i Gjesdal i Rogaland, lageret vil gradvis bli bygget opp etter erfaringer og behov i markedet. Dette medfører beklageligvis at det må påregnes noe leveringstid ved bestilling helt fra starten på enkelte varer. Ved bestilling vil vi oppgi anslått leveringstid dersom varene ikke er på lager.

Hommeland.no har mye spennende. Skal foreningen din eller kommunen din samle flere feiere er det bare å ta kontakt. Da kommer vi mer enn gjerne på besøk og viser det spennende sortimentet og forteller litt om oss.

Om meg og min bakgrunn

Jeg er en 40 år ung mann som er gift og har 3 barn og hund. Hovedinteresse er familie, mc og deretter feierfaget. Jeg gikk i lære i Rjukan i Tinn kommune under Feiermester Ivar Bakstad. Etter endt utdannelse flyttet jeg tilbake til Rogaland og jobbet flere år innenfor passiv brannsikring. Både med montering, salg og prosjektledelse.

I 2003 hoppet jeg av og startet ENK. Jeg ønsket meg tilbake til arbeid som omhandlet faget. Jeg fikk avtale med Esso, Shell, Statoil, APAS mf vedr service og vedlikehold på parafin og oljekaminer.

Ordrene økte og jeg startet i 2004 AS. Vi utvidet sortimentet og kompleksiteten etter hvert som vi hadde ressurser og erfaringer.

I 2013 var vi en av landets største uavhengige innen montering av ovner, piper og peiser og ikke minst, rehabilitering av skorsteiner. Jeg solgte virksomheten i 2013, vi var det året på det meste 12 ansatte. Før dette salget hadde jeg flere spennende både verv og oppdrag hos flere kjente innen varmebransjen.

Jeg satt i 4 år i styret for norske varmeforhandlere, videre var jeg fagansvarlig for Varmefagskolen.

Norsk Varme ble etablert og deretter opplæringsgruppen. Jeg var heldig å ble spurt om jeg ønsket å delta i opplæringsgruppen. Selvfølgelig ønsket jeg det da jeg lenge hadde etterlyst kompetanseheving innen spesielt rehabilitering. Her fikk jeg bidra på utarbeidelse av alle tre trinnene som er i dag det beste (og eneste utdanningen) for montører og salgsansvarlige innen ildsteder og skorsteiner. Jeg er med ujevne mellomrom instruktør ved disse kursene.

Samtidig hadde flere forsikringsselskap åpnet døren for meg. Jeg har og har hatt mange spennende saker forbundet til skorstein og ildsteder i hele landet. Dette er svært spennende arbeid og jeg kommer til å fortsette med dette i tillegg til nettbutikken.

 

 

Noe annet jeg også kommer til å fortsette med er å være instruktør ved Norges Brannskole.

Her er jeg en de faste innleide instruktørene for feierfaget og er jevnlig i Fjelldal for å bli kjent med feierfagets fremtid. Jeg underviser her i ildsted- og forbrenningsteknikk.

Norsk Brannvernforening har jevnlig gitt ut «Håndbok i skorsteiner og ildsteder». Denne siste boken er i sluttfasen og her kan jeg stolt informere om at navnet mitt forhåpentligvis kommer på trykk. Jeg er en av fire skribenter for den nye boken og gleder meg sikker like mye som resten av bransjen for at denne boken skal komme ut. Den forrige er nå 18 år og så utdatert at den sjelden benyttes. Håndboken har tidligere blitt sett på som «bibelen» for bransjen og jeg håper og tror den raskt vil oppnå samme status.

Du har nå blitt litt mer kjent med meg og min virksomhet og noe av hva jeg kan gjøre for deg som feier.

Vi har som mål å bli «feierens foretrukne leverandør» og for å klare det er vi avhengig av tilbakemeldinger. Ta kontakt for bestilling, ønsker om varer som evt skulle mangle i nettbutikken eller bare en tilbakemelding med ris eller ros eller bare en faglig prat.

Jeg håper jeg treffer DEG på en FLF samling eller ved et besøk i ditt feiervesen. 🙂

Takk for du tok deg til å lese hele min CV. 🙂